Αυγουλάκια κοτούλες

 

Αβγουλάκια κοτούλες DIY

DIY σημαίνει «do it yourself» ή αλλιώς «κάντο μόνη σου» (όπως ονομάζεται και η κατηγορία μας 🙂 )Το Πάσχα έρχεται και εμείς ως μαμάδες πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε δημιουργικές ιδέες για να διακοσμήσουμε το σπίτι αλλά και για να ευχαριστήσουμε τα παιδιά μας. Αυτή την ιδέα τη βρήκαμε πολύ καλή και είπαμε να τη μοιραστούμε μαζί σας (εκτός ότι θα φτιάξουμε σίγουρα αυτά τα αβγουλάκια- κοτούλες)

Θα χρειαστείς

  • Αυγά (σφιχτά βρασμένα)
  • Το ασπράδι ενός αυγού χτυπημένο με μια κουταλιά ζάχαρη (φυσική κόλλα)
  • Πολέντα (δεν είχα ιδέα τι είναι αυτό και έμαθα ότι είναι κοκκώδες αλεύρι που παρασκευάζεται από κίτρινο ή λευκό καλαμπόκι. Συνήθως το πουλάνε χύμα, αλλά είναι και λίγο ακριβό. Σκέφτηκα ως εναλλακτική σιμιγδάλι χοντρό που αν θέλουμε μπορούμε να βοηθήσουμε το χρώμα να γίνει πιο κίτρινο βάζοντας λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής)
  • Ματάκια χειροτεχνίας (googly eyes, πουλάνε σε βιβλιοπωλεία αλλά και καταστήματα παιχνιδιών)
  • Πορτοκαλί χαρτί. Αν δεν βρίσκεις μη σκας. Μια λευκή κόλλα και ένας πορτοκαλί μαρκαδόρος ή ξυλομπογιά και θα την κάνουμε τη δουλειά μας. Το χαρτί πρέπει να το κόψεις όπως δείχνουν οι φωτογραφίες παρακάτω για να φτιάξεις το ράμφος.
  • Λίγη κόλλα

Αβγουλάκια κοτούλες3

Βάζεις το αυγό στη φυσική κόλλα και το στριφογυρνάς για να σιγουρευτείς ότι πήγε παντού

Βάζεις το σιμιγδάλι (ή την πολέντα) σε ένα πλαστικό μπολ και τοποθετείς το αυγό μέσα. Το στριφογυρνάς και πάλι μέχρι να κολλήσει το υλικό πάνω στο αυγό.

Αβγουλάκια κοτούλες2Το τοποθετείς σε ένα δίσκο και το αφήνεις λίγη ώρα να στεγνώσει, πριν του βάλεις τα ματάκια και το ράμφος.

Τώρα κολλάς τα μάτια του και το ράμφος με λίγη κόλλα προσεκτικά (ίσως εδώ είναι το πιο δύσκολο σημείο) και οι κοτούλες είναι έτοιμες για το Πάσχα!

Αβγουλάκια κοτούλες4

Δεν είναι πανέμορφες;
Πηγή: e-mama.gr