Επιτρέπεται να βάφουμε τα νυχάκια των παιδιών;

Δυστυχώς πάρα πολύ συχνά συναντάμε παιδάκια σε πολύ μικρή ηλικία να έχουν βάψει τα νυχια τους. Μετά τα 3 του χρόνια το παιδί ταυτίζεται με το φύλο του, αρχίζει δηλαδή η σεξουαλική ταυτοποίηση που έχει ως αποτέλεσμα τα κοριτσάκια να θέλουν να γίνονται μικρές κυρίες. Όσο η ηλικία προχωράει τόσο το παιδί θέλει να κάνει ότι κάνει και ο γονιός του προβάροντας τον ρόλο του ως ενήλικας.

Τα κοριτσάκια αρχίζουν να ζητάνε από την μαμά τους να βάψουν τα νυχια τους, να πάρουν την τσάντα τους ή και ακόμα να βάψουν το πρόσωπο τους.

Είναι λάθος να βάφουμε τα νυχια των παιδιών, διότι τα βερνίκια νυχιών αποτελούνται από τοξικές χημικές ουσίες που βλάπτουν την υγεία των παιδιών, παρόλο που η βλαπτική τους επίδραση δεν διαφαίνεται άμεσα.Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και αλλεργική αντίδραση.

Ο οργανισμός του παιδιού αναπτύσσεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να απορροφά σε μεγαλύτερο βαθμό όλα τα ωφέλιμα συστατικά καθώς επίσης και όλα τα τοξικά συστατικά.

Αποτρέψτε τα παιδιά σας να βάφουν τα νυχια τους και γενικά να χρησιμοποιούν οτιδήποτε περιέχει χημικές ουσίες που θα βλάψει την υγεία τους. Εξηγήστε τους με διάφορους τρόπους πόσο βλαβερά είναι για την υγεία τους και αποθαρρύνετε τα στο να τα δοκιμάσουν.

Πηγή: likequeen.gr