Προετοιμάσου για τα Χριστούγεννα με παιδιά στο σπίτι!

Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα από τις αγαπημένες μου εποχές. Ο στολισμός, τα γλυκά, τα έθιμα, το κρύο, το χιόνι, όλα μου αφήνουν μια πολύ γλυκιά αίσθηση.

Όταν φυσικά έχεις στο σπίτι δύο μικρά παιδιά, όλα τα παραπάνω δεν είναι αυτονόητα ή εύκολα. Η περίοδος των Χριστουγέννων θέλει σωστή οργάνωση και προετοιμασία.

Σκεφτείτε εάν θα κάνετε δικά σας μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Βρείτε τη συνταγή, προμηθευτείτε τα υλικά, βάλτε όλοι ποδιά και σκούφο και βουρ να μυρίσει το σπίτι.

Επιλέξτε δέντρο και στολίδια. Προτιμήστε πλαστικά που δε σπάνε, βάλτε το χαμηλά και όχι πάνω σε τραπέζι, μήπως γλιτώσετε τις πτώσεις. Κρύψτε τις πρίζες από τα φωτάκια να μην τις φτάνουν. Εάν δεν μπορείτε να το σώσετε, στολίστε το στη βεράντα.

Ετοιμάστε μαζί με τα παιδιά το γράμμα στον Άη-Βασίλη. Εάν είναι στην κατάλληλη ηλικία, αφήστε τα να το γράψουν και πηγαίνετε μαζί στο ταχυδρομείο να το στείλετε.
Τα φετινά Χριστούγεννα ας δώσουμε κάτι παραπάνω στα παιδιά μας…

Αγοράστε Χριστουγεννιάτικες κάρτες ή φτιάξτε μόνοι σας και γράψτε ευχές για φίλους και συγγενείς. Αγοράστε γραμματόσημα και πείτε φέτος τις ευχές σας με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο.

Αγοράστε δώρα για την οικογένεια. Βοηθείστε τα παιδιά να διαλέξουν δωράκια για τον μπαμπά, τους παππούδες, τις γιαγιάδες για τους φίλους τους.

Επιλέξτε ένα θέαμα, σινεμά, θέατρο, μπαλέτο, πατινάζ κάτι που να ταιριάζει με την ηλικία των παιδιών σας και να είναι Χριστουγεννιάτικο. Πηγαίνετε οικογενειακώς για να μπείτε στο κλίμα των εορτών.

Ανάψτε το τζάκι, αν έχετε, και οικογενειακώς κάτω από το δέντρο λέγοντας Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια.

Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να χτίσετε οικογενειακές παραδόσεις και για να δημιουργήσετε αναμνήσεις στα παιδιά σας. Είναι κάτι που θα τους μείνει για όλη τους τη ζωή και που θα τους γλυκάνει μεγαλώνοντας!!!

Πηγή: tsemperlidou.gr