Πώς θα εξοικειωθεί το μωρό μου με τη θάλασσα;

Αναρωτιέστε πως μπορείτε να βοηθήσετε το μικρό σας να εξοικειωθεί με τη θάλασσα; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, σίγουρα θα πετύχετε τον στόχο τα και θα χαρείτε τα πρώτα σας οικογενειακά πλατσουρίσματα στα καταγάλανα νερά!

Τι θα πρέπει να θυμάστε λοιπόν;

Οι καταλληλότερες ώρες για τη θάλασσα είναι νωρίς το πρωί ή το απόγευμα.

Η πολλή φασαρία ενοχλεί το παιδί στην πρώτη του γνωριμία με το νερό.
Μην το πιέσετε να κάνει κάτι που δε θέλει την συγκεκριμένη στιγμή. Αντίθετα, να έχετε υπομονή μαζί του και να το ενθαρρύνετε συνεχώς.
Η προσοχή σας πρέπει να είναι στραμμένη πάνω του.
Στις περιπτώσεις που αρνείται να μπει στο νερό, πρέπει να σκεφθείτε ότι ίσως δεν είναι ακόμη έτοιμο ή ότι εσείς δεν είστε αρκετά ήρεμοι. Το νερό πρέπει να είναι για το παιδί κάτι ξεχωριστό, άμεσα συνδεδεμένο με το παιχνίδι, την ευχαρίστηση και την συντροφικότητα.
Ξεκινήστε από την αρχή την προσπάθεια σας οπλισμένοι με υπομονή, παίζοντας εκεί που σκάει το κύμα. Μόλις εξοικειωθεί δε θα θέλει να βγει από τη θάλασσα.
Συνήθως, από την ηλικία των 5 ετών, το παιδί μπορεί να μάθει να κολυμπά.
Η κολύμβηση είναι η καλύτερη άσκηση, γιατί κινούνται όλοι οι μύες του σώματος, αναπτύσσονται οι πνεύμονες και θωρακίζεται η υγεία του παιδιού.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε…

Το μωρό είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στις αδιαθεσίες και στην ηλίαση, ειδικά όταν μένει ακίνητο μέσα στη ζέστη.
Τις πρώτες ημέρες στην παραλία πρέπει να κάθεται ελάχιστα στον ήλιο και πάντα με αντηλιακή κρέμα και με ένα λευκό φανελάκι.
Κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την ηλικία, πρέπει να φορά οπωσδήποτε καπέλο.
Να φορά παπούτσια για την καυτή άμμο και να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό ή μπιμπερό για τα μικρότερα παιδιά.
Να φορά μπρατσάκια ή σωσίβιο όταν κολυμπά.
Αν το παιδί βρίσκεται στη φάση που όλα τα αντικείμενα καταλήγουν στο στόμα του, καλό θα ήταν να το επιβλέπετε, γιατί τα βότσαλα φαντάζουν ιδιαίτερα ελκυστικά.
Τα στρωματάκια και οι λαστιχένιες βαρκούλες πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα υπό την επίβλεψή σας.
Χρειάζεται να μένετε κοντά του, ακόμη κι όταν αυτό πλατσουρίζει στα ρηχά. Ένα μικρό κύμα φτάνει να το ρίξει στο νερό.