Πώς να διδάξω στο παιδί μου τη φιλανθρωπία;

Είναι εξόχως σημαντικό ένας άνθρωπος να έχει κοινωνικές ευαισθησίες και να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί κάποιον που έχει ανάγκη. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να μπουν οι βάσεις από την οικογένεια σε μικρή ηλικία:

  • Η βασική αρχή πίσω από τη φιλανθρωπία είναι ότι η κίνηση μετράει και όχι η αξία των πραγμάτων που παρέχονται στον αναξιοπαθούντα. Αυτό λοιπόν είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει κτήμα του παιδιού.

  • Μάθετε το παιδί να μπορεί να αποχωρίζεται χωρίς πρόβλημα όσα παιχνίδια ή ρούχα δεν του χρειάζονται πλέον για να τα παρέχετε εκεί που υπάρχει ανάγκη. Το παιδί θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι σαφώς προτιμότερο να δίνονται σε ανθρώπους, παρά να καταλήγουν στα σκουπίδια.
  • Πηγαίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το παιδί στο σούπερ μάρκετ μόνο και μόνο για να αγοράσετε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να χορηγηθούν σε άπορες οικογένειες μέσω της εκκλησίας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
  • Επειδή φιλανθρωπία δεν είναι μόνο τα υλικά αγαθά, μιλήστε στο παιδί για την αξία της αιμοδοσίας και ότι αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο του, μπορεί να σώσει μια ζωή. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη ευθύνης!
  • Τέλος, προσπαθήστε με κάθε τρόπο να μεγαλώσετε ένα ευαισθητοποιημένο παιδί, το οποίο δε θα ενδιαφέρεται μόνο για τη δική του καλοπέραση, αλλά θα έχει ενσυναίσθηση με το πρόβλημα του άλλου και θα έχει στο μυαλό του πάντα ως σταθερά το πώς μπορεί να βοηθάει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση από τον ευεργετηθέντα.

Πηγή:  mother.gr