Υπηρεσίες

1. Ειδική εκπαίδευση

«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε,
τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει».
Maria Montessori

Σήμερα η ειδική αγωγή αποτελεί κεντρικό θέμα όχι μόνο της ευρύτερης ευρωπαϊκής αλλά και της κυπριακής εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής. Είναι πλέον η ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων πλαισίων για την εκπαίδευση και υποστήριξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με απώτερο στόχο την μείωση του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης αυτών των μαθητών.
Στόχος μας, είναι στο να καθοδηγήσουμε τα παιδιά «πώς να μαθαίνουν», να βοηθήσουμε στη σύνθεση κι ανάλυση της γνώσης, να διευρύνουμε την κριτική τους σκέψη και την παραγωγική τους ικανότητα.

2. Εργοθεραπεία

Εργοθεραπεία …. γιατί η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς
(Αριστοτέλης, 384 -322 π.Χ)

Η Αναπτυξιακή Εργοθεραπεία, βοηθά τα παιδιά με δυσκολίες στην πορεία της ανάπτυξής τους να εκτελέσουν επιτυχώς τα καθημερινά τους “έργα” και να βιώνουν, εν συνεχεία, επιτυχώς, τους ρόλους του μαθητή, του φίλου, του αδερφού, κ.α.

Έργα για τα παιδιά είναι:
• Η αυτοφροντίδα – αυτοεξυπηρέτηση
• Το σχολείο (παραγωγική δραστηριότητα)
• Το παιχνίδι & η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
Τα προγράμματα Εργοθεραπείας στο φροντιστήριο μας είναι εξατομικευμένα ή ομαδικά, σχεδιάζονται, οργανώνονται και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους Εργοθεραπευτές.

3. Παιδοψυχολογία/Ψυχολογική Στήριξη

Στο φροντιστήριο μας ο Παιδοψυχολόγος έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς να διαχειριστούν προβληματικές συμπεριφορές που ανακύπτουν σε κάθε στάδιο της εξέλιξής τους μέχρι και την ενηλικίωση.

Η Παιδοψυχολογία ασχολείται κυρίως με:
– Τρόπους αντιμετώπισης των προβληματικών συμπεριφορών
– Διαχείρισης των συναισθημάτων των παιδιών και των εφήβων.

4. Μελετητήριο

Στο χώρο μας τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν τα μαθήματα τους για την επόμενη μέρα. Επικεντρωνόμαστε σε μια σειρά από μεθόδους μάθησης μεμονωμένα για τον κάθε φίλο μας βοηθώντας τον να μάθει πώς να μάθει (μεταγνώση).
Απευθυνόμαστε σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου. Το μελετητήριο λειτουργεί καθημερινής βάσεως (Δευτέρα – Παρασκευή) από τις 13:30 – 18:30).

Στόχος είναι να διδάξουμε τη μελέτη. Στο μελετητήριο τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν μόνα τους, να ανακαλύπτουν και να βελτιώνουν τις αδυναμίες τους. Αναπτύσσουν την ομαδικότητα και την κοινωνικότητά τους, μέσα σ’ ένα περιβάλλον δημιουργικής συνεργασίας.

5. Χειροτεχνίες – Ζωγραφική

Γιατί μας αρέσει να αυτοδημιουργούμε μέσα από την φαντασία μας!!! Περνούμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας φτιάχνοντας πρωτότυπες κατασκευές.

Δημιουργικότητα: Η φαντασία τους δεν έχει όρια. Όλοι έχουν φυσικά ταλέντα και ικανότητες και οι χειροτεχνίες βοηθούν στην ενίσχυσή τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει και το μέλλον του παιδιού, καθώς καλλιεργείται η δημιουργική σκέψη τους.

Κοινωνικοποίηση: Τα παιδιά μέσω της παρατήρησης, αφομοιώνουν τις ενέργειες των γονιών ή των δασκάλων τους. Μέσω της επικοινωνίας και του διαλόγου με άλλα παιδιά όμως, μπορούν να βοηθηθούν για να αποφύγουν τις ντροπές και να κάνουν νέους φίλους.

Συγκέντρωση: Τα κάνει να συγκεντρωθούν στο να πετύχουν το στόχο τους και να δώσουν στη δασκάλα ή στους γονείς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επιμονή: Τα παιδιά μαθαίνουν να προσπαθούν σκληρά και να δίνουν το 100% τους μέχρι να τελειοποιήσουν τη χειροτεχνία. Δείχνουν υπομονή και επιμονή στο να βρουν νέους τρόπους και μεθόδους για να τα καταφέρουν.

Επίτευξη στόχων: Για την ολοκλήρωση μιας χειροτεχνίας, τα παιδιά καλούνται να μάθουν πόσο σημαντικό είναι να φέρνουν εις πέρας αυτό που τους έχει ανατεθεί.

Οργάνωση – Σχεδιασμός: Μέσω των χειροτεχνιών, τα παιδιά μαθαίνουν να: α) ακολουθούν ένα σχέδιο για να εκπληρώσουν, β) να δρουν συστηματικά και με λογική γ) να εφαρμόζουν νέες ιδέες και σκέψεις.

6. Θεατρική αγωγή

Η δημιουργική, βιωματική διαδικασία που εμπεριέχει τη ζωντάνια και τη χαρά της συμμετοχής στα πράγματα, αποτελεί το πιο ενδιαφέρον, και βαθύτατα παιδαγωγικό, στοιχείο της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού.

Στόχος μας είναι να εμπλέξουμε τα παιδιά σε μια διαδικασία διερεύνησης κοινωνικών θεμάτων που τα αφορούν και μέσα από αυτήν τη διαδικασία να αποκτήσουν τις ικανότητες και να καλλιεργήσουν τις αξίες, στάσεις και συμπεριφορές.

7. Μουσική προπαίδεια

Το Μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα αποτελεί τον κορμό της καθημερινής εκπαιδευτικής δράσης «Ταξίδι στην εκπαίδευση».
Εξερευνώντας και παράγοντας ήχους, τραγουδώντας, χορεύοντας και κινούμενα στο ρυθμό, παίζοντας και κατασκευάζοντας μουσικά όργανα, τα παιδιά αναπτύσσουν εκφραστικές και δημιουργικές ικανότητες, επικοινωνούν, χαίρονται, ολοκληρώνονται.
Η μουσικοκινητική, το μεταλλόφωνο, η εξοικείωση με τη μουσική γραφή και την ανάγνωση, η γνωριμία με τα όργανα της ορχήστρας, η εκμάθηση απλών κρουστών μουσικών οργάνων, τα παιχνίδια και ο αυτοσχεδιασμός αποτελούν την βασική ύλη του μαθήματος που πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα και στόχο έχει να μεταμορφώσει τη διδασκαλία της μουσικής σε ένα παραμυθένιο κόσμο, τον μαγικό κόσμο της μουσικής.

8. Yoga kids

Η γιόγκα βοηθάει τα παιδιά να αποβάλλουν αυτή την ένταση και σταδιακά τα μαθαίνει ότι το άγχος δεν έχει θέση και όλες οι προκλήσεις αντιμετωπίζονται ομαλά. Επιπλέον, επειδή στη γιόγκα δεν μπορεί να «αποτύχει» κανείς, ή να μην είναι «καλός σε κάτι», τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν και να συνυπάρχουν χωρίς το βάρος και την πίεση του να «πετύχουν», ή του να γίνουν «πρώτοι» και να «κερδίσουν». Έτσι μπορούν να απολαύσουν το να είναι ο εαυτός τους, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν χρήσιμα πράγματα για τη διατροφή, την ανατομία, το περιβάλλον, όπως και για τις αρχές της γιόγκα που περιλαμβάνουν τη μη βία, την αλληλεξάρτηση, την ένωση σε μια ολότητα και τη διασκέδαση.

9. Zumba Kids

H Zumba για παιδιά συνδυάζει ειδικές χορογραφίες με τη μουσική που αγαπούν, όπως hip-hop, reggaeton, latin. Στην ουσία είναι ένα πάρτι με χορό που διασκεδάζει γυμνάζει τα παιδιά τα ταυτόχρονα.
Η ευχάριστη φύση του μαθήματος δεν το καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό από άλλα είδη γυμναστικής. Η Zumba γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα ενώ συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής και της φυσικής κατάστασης, του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφοριακού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες. Και το πιο σημαντικό δημιουργεί ευχάριστη διάθεση.

10. Modeling

Μάθε ότι χρειάζεται για να γίνεις μοντέλο.
Υπάρχουν τμήματα για παιδιά και ενήλικες, για αγόρια και κορίτσια.

Στο μάθημα Modeling τα παιδιά μαθαίνουν:

Βάδισμα πασαρέλας
Φωτογραφική πόζα
Ορθοσωμία
Savoir Vivre
Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης
Υποκριτική

Σε μερικά από τα μαθήματα μας θα έχουμε καλεσμένους όπως: Διατροφολόγο, γυμναστή, κομμωτή και makeup artist, φωτογράφο για να μας δώσουν συμβουλές.